Maaspoort – uitbreiding woning met woonkeuken

Maaspoort – uitbreiding woning met woonkeuken

Na twijfel over verhuizen of verbouwen is uiteindelijk gekozen voor verbouwen en een opknapbeurt voor de woning. Aan de woning wordt, tussen de garage en belendende garage een aanbouw gerealiseerd van bijna 4meter diep. De bestaande keuken zal verplaatst en enigszins aangepast in de nieuwe aanbouw geplaatst worden. Om een beter indeelbare en daardoor ook ruimere woonkamer te creƫren hebben we de toegang vanuit de entreehal naar de woonkamer verplaatst en de standaard deur vervangen door een schuifdeur.

Omdat de opdrachtgevers de gevel bijvoorkeur uitgewerkt wilden zien in baksteen en hier de rode kleur van de kopgevel van de woning wilden laten terugkomen, heb ik deze als schijf, ook voorzien van gelijkvormige betonnen afdekker en terugliggende voeg, vormgegeven. De schijf wordt nog benadrukt door de strakke, terugliggende aluminium schuifpui. De schuifpui is in 3 delen, die bijna in zijn geheel open kan. Hierdoor worden binnen en buiten een geheel. Het grote glasoppervlak zorgt natuurlijk meteen voor veel licht in de aanbouw.

Skills

, , , , ,

Posted on

03-01-2016