Culemborg – interne verbouwing kantoor en entreeaanpassing

In samenwerking met en in opdracht van MVRO als projectmanagementbureau, is een concept opgezet en een ontwerp gemaakt voor de verbouw van een kantoor uit de jaren ‘70 in Culemborg. Met in het achterhoofd het Nieuwe Werken is aan de slag gegaan met de opgestelde uitgangspunten en wensen. Het gebouw was ingedeeld op traditionele wijze met veel kantoortjes en schoon metselwerk wanden. Om het daglicht naar binnen te halen zijn de scheidingswanden gesloopt en zijn zoveel mogelijk open werkruimten gemaakt. Daar waar kantoren gewenst waren, zijn de wanden uitgevoerd in een systeemwand in glas. De kernen in het gebouw zijn antraciet geschilderd, ter plaatse van nog te plaatsen visuals en de pantry’s zijn accentgroene vlakken aangebracht. De groene kleur komt ook terug als tint in de vloerbedekking.

Met het verplaatsen van de entree in de voorgevel komt de bezoeker nu centraal binnen in de ruime hal met balie en zitje. De hal vormt, met de brede trap in de ruime vide, de centrale ontmoetingsplek voor bezoeker en werknemer. Direct aan deze hal zijn de vergaderruimtes en de lunchruimte gekoppeld.

Het kantoor krijgt met deze ingrepen een frisse en eigentijdse uitstraling.