Aan de rand van Geffen, in het groen hebben mijn opdrachtgevers een kavel gekocht. Een kavel waar de openbare weg overgaat in een route voor langzaam verkeer en waar de achtertuin doorloopt in het groen. Het programma omvatte veel ruimte en wensen. Ik heb de woning ontworpen met als structuur een as lopend van de formele entree aan de straat tot de informele Brabantse achterom.geffen ontwerp 05

Langs de as aan de tuin en zuidzijde een grote woonkeuken, een ruime woonkamer met grote haard en een werkruimte. Strak vormgegeven in stucwerk met veel glas en een iets hogere plafondhoogte. Alle overige (functionele) ruimten zijn aan de andere zijde georiënteerd. Dit blok is traditioneler van opzet en wordt uitgevoerd in een rood gemêleerde baksteen met rieten kap. Met een modern tintje. Dwars op deze as een lichtas die doorgezet wordt met dakramen in de kap boven de trap en vide.

Aan de informele entree grenst een binnenhof, die later zal worden begrenst door een bijgebouw en tuinafscheiding. Bijgebouw en de garage worden uitgevoerd in donkere houten rabatdelen.

Op dit moment loopt de aanvraag voor de omgevingsvergunning.